Hej jag heter David och är en kille på 25 vårar. Mina hobbies inkluderar datorer, spel, fotboll och hockey. Så det finns dagar jag spenderar hela dagarna inne, men ibland kan man hitta mig utomhus när jag spelar hockey eller fotboll.

Något jag vill prata om i detta blogginlägg är att verkligen kolla sig ifall man känner sig konstant trött eller mår dåligt på andra sätt. Det finns många olika sjukdomar, men en som är vanlig som många inte känner till är hypotyreos. Så jag kommer ta upp lite symptomer på hypotyreos.

Symptom på hypotyreos

 • Allmän känsla av att något är ”fel”
 • Allmän trötthet
 • Frusenhet
 • Nedstämdhet
 • Viktuppgång och svårt att gå ner i vikt
 • Torr hud och torrt hår
 • Förstoppning
 • Sämre minne
 • Mörkare röst
 • Bradykardi (onormalt långsam hjärtverksamhet)
 • Svullnad i ansiktet
 • Håravfall
 • Koncentrationssvårigheter
 • Förvirring
 • Muskel och ledvärk
 • Muskelkramper
 • Oregelbundna menstruationer
 • Rikliga menstruationer
 • Blek hy
 • Huvudvärk
 • Panikattacker
 • Fobier
 • Kallsvettningar
 • Personlighetsförändringar
 • Humörsvängningar
 • Lättare psykoser
 • Utslag, eksem och akne
 • Syn och hörselproblem
 • Avsaknad av sexlust, sänkt libido

(Listan är tagen från hypotyreos.net)

Ifall du någonsin känt av någon av dessa symptomer skulle jag rekommendera att kolla upp dig. Det problematiska är att det inte riktigt finns en bra behandling för hypotyreos som erbjuds av läkare. Detta gör att det kan vara svårt, men på hypotyreos.net så finns det en diet man kan följa för att bli av med sin hypotyreos. Det är inte en quick-fix, men det är en grym diet och jag känner mig som ny igen efter 3 månader. Den är även bra för att behålla sin vikt, och inte gå ner eller upp i vikt (det finns även sätt att följa dieten för att gå upp eller ner i vikt såklart).

På denna blogg kommer det finnas massor av olika blogg-inlägg som kanske inte alls har någon koppling.