Vad är det första man ser av ett hus? Fasaden så klart! Därför tycker jag att det är väldigt viktigt att fasaden ger ett bra första intryck. Du bryr dig väl ändå om vad folk tycker om ditt hus? Ingen vill hälsa på någon som ser ut att bo i ett ruckel. Därför är det extra viktigt att man sköter om sin fasad och försöker fräscha upp den med jämna mellanrum. Förutom att det är fint för ögonen så hjälper en nymålad fasad att hålla huset i toppform.

Man kan tro att en enkel ommålning av fasaden är ett arbete som de allra människorna i Stockholm klarar av, därför är det många som planerar in denna ommålning på sin semester. Det är ju rätt logiskt ändå, ingen vill ju stå ute på vintern och måla i -20 grader, eller hur? Problemet är att många missar att se det jobbiga med en ommålning av fasaden. Jag ger detta, det låter väldigt härligt. Tänk dig att liksom bara stå och fridfullt måla huset en varm sommardag. Radion är på, du har svalkande dryck till hands och allting flyter på. I slutet av sommaren är huset så gott som nytt, eller?

Verkligheten är tyvärr väldigt långt ifrån din dröm, i dem flesta fallen förvandlas din dröm till en mardröm. En ommålning tar betydligt mycket längre tid än vad många tror, du vill väl inte spendera VARJE dag med att måla huset på semestern? Den är ju till för att koppla av! Själva arbetet i sig är inte alls svårt, vem som helst kan ta en pensel och lägga färg på en vägg, men det är ack så tidskrävande. Man får inte glömma att man bor i Sverige och att sommaren är otroligt kort här, speciellt om du ska räkna soliga dagar.

Är du som jag och vill göra något roligt och avslappnade dessa soliga dagar? Kanske dra ut på stan med kompisarna, ta ut båten och hänga en hel kväll eller bara grilla lite god mat? Klart du vill, men hur får du fasaden ommålad då? Lösningen jag har hittat kallas för ROT+målare. ROT gör att du kan dra 30% av arbetstiden målarna har jobbat, helt plötsligt blir det när jobbet inte lika dyrt längre. Du sparar pengar, slipper stress, löper inte risken att göra ditt hus fulare och dessutom kan du vara med dina polare.

Hur funkar ROT då? Genom att använda avdraget så kan man dra av 30% av arbetskostnaderna för målaren. Detta avdrag gäller för kostnader som stiger upp till 50 000 sek per person varje år. Det betyder att om du bor med din partner kan ni tillsammans spara över 100 000 kronor varje år med hjälp av ROT.

Du som bor i Stockholm kommer få betala mer än dig som bor ute på landsbygden, men det visste du väl redan? Ett vanligt timpris i Stockholm för en målare är ca 450 kr per timme. En hel ommålning av en fasad tar ca 80 timmar. Totala kostnaden blir 36 000 kronor, inklusive moms. Efter ROT blir det 25 200 kronor, du har alltså sparat mer än 10 000 kronor med hjälp av ROT. Dessutom får ett toppen jobb, hur bra är inte det?

Var inte en hjälte denna sommar, betala istället för en erfaren målare och lägg din tid på familj och vänner. Här kan du hitta billiga målare i Stockholm: http://dinmålarestockholm.net/