Jag såg en riktig bra film med min kompis häromdagen. Det var den (tydligen) klassiska filmen ”Lyfta skrot” eller som den heter på engelska ”Pumping iron”. Denna filmen hade premiär 1977 och har en ung Arnold Schwarzenegger i huvudrollen. Min kompis är ganska muskulös och pratar ofta om denna film och nu hade han äntligen lyckats övertala mig att se den. Och jag måste erkänna att jag blev riktigt inspirerad och motiverad! Snubbarna i filmen är elit-bodybuildare, så jag tror inte att jag kan bli i närheten lika stor, men jag vill ändå bli större än jag är nu! Just nu är jag en 25-årig kille som har gymmat totalt kanske ett halvår, utspritt på enstaka pass med kompisar här och där… Det känns inte OK vid närmare eftertanke.

Min väg mot större muskler!

Jag har lagt upp lite planer med min kompis för hur jag ska starta min träning. Han säger att jag kan börja med kroppsviktsträning de första två månaderna. Allt jag behöver är en chinsstång (dörrtrapets), ”gymboll” och gärna en viktväst. Med chinsstången tränar jag ryggen utmärkt. En bra chinsstång (ej endast en rak, se iron gyms på denna sidan tex.) kan man ha till även mage och bröstövningar. Med hjälp av viktvästen kan man sedan öka vikten och på så sätt maximera träningen hemma tills man ”måste” gå till ett gym med tunga vikter. Gymbollen är för att lägga en bra grund med core-övningar (rygg, mage och stabilisatorer).

Sen efter 2 månader är tanken att jag ska börja på samma gym som kompisen. Då ska han visa mig grunderna i gymträning för volym. Jag har ju varit på gym tidigare men tror att jag gjort många övningar fel etc.

Jag är riktigt taggad på detta nu, ska bli skitkul! Kommer även ta massor av bilder och mått före och efter för att se min utveckling över månaderna.

Lets gogogogo